Living

Quiz yourself on eating-out know-how

A meal of a cheeseburger, fries and a soda adds up.
A meal of a cheeseburger, fries and a soda adds up. Bigstock

How much do you really know about eating out? Take this quiz to find out.

1. A cheeseburger, large fries and 16-ounce soda meal has about how many calories?

a. 250

b. 500

c. 1,000

d. 1,500

2. Which of the following spreads has the least amount of calories?

a. Mayonnaise

b. Ketchup

c. Cheese

d. Avocado

3. Which would be a no-calorie beverage?

a. Water

b. Unsweetened ice tea

c. Black coffee

d. All of the above

4. American Heart Health Association recommends 6 teaspoons of added sugars for women and 9 teaspoons of added sugars for men daily. How many teaspoons of added sugars are in a 12-ounce can of regular soda?

a. 3

b. 6

c. 9

d. 12

5. You are more likely to overeat at a buffet restaurant.

a. True

b. False

6. Which of these tips can save you some of those unwanted calories?

a. Split an entree

b. Split a dessert

c. Ask for a to-go box at the start of the meal

d. All of the above

7. Which of these are low-fat cooking terms?

a. Baked

b. Grilled

c. Steamed

d. All of the above

8. Which of these are high-fat cooking terms?

a. Deep-fried

b. Crispy

c. Smothered in gravy

d. All of the above

9. Which of these sandwiches is lowest in fat?

a. Egg salad

b. Tuna salad

c. Chicken salad

d. Turkey with lettuce and tomato

10. Which of these soups is high in fat?

a. clam chowder

b. chicken noodle soup

c. minestrone soup

d. bean soup

Answers:

1. C, 2. B, 3. D, 4. C, 5. A, 6. D, 7. D, 8. D, 9. D, 10. A

Thanh is a registered dietitian at Sutter Gould Medical Foundation in San Joaquin and Stanislaus County.

  Comments